Bulk-boskoop

NL

DE

DK

EN 
Kwekerij Bulk 
staat al vanaf het midden van de jaren 50 bekend als "Dé kwekerij van bijzondere planten".
Een breed sortiment niet alledaagse planten wordt bij ons op duurzame wijze en in samenwerking met de natuur gekweekt. Naast de door ons zelf gekweekte planten, leveren wij ook producten van collega kwekers die net als wij kwaliteit en betrouwbaarheid nastreven. 
 Op natuurvriendelijke wijze
Door een breed sortiment te kweken en geen pesticiden te gebruiken, hebben we weinig last van ziektes en schadelijke insecten. Er ontstaat een natuurlijke balans van goede en slechte beestjes, er zijn veel verschillende bloemen die op uiteenlopende tijdstippen voeding voor insecten leveren en in de grote moederplanten en gras arealen kunnen kleine knaagdieren, vogels en zelfs slangen schuilen. 


Onze bodem
houden we in balans door 'compost' en elk jaar een ander stuk met groenbemesting in te zaaien. Op die manier kunnen we de grond verbeteren en ook wat “rust gunnen". Alle werkzaamheden worden op ambachtelijke manier uitgevoerd, zonder grote machines of zware gereedschappen. Ook kweken we een groot gedeelte van ons assortiment in de 'volle grond' en proberen het gebruik van afgegraven veen ten behoeve van potgronden zo veel mogelijk te voorkomen.
Wij leveren 
hoofdzakelijk aan gespecialiseerde tuincentra, plantengroothandel, botanische tuinen, arboreta, hoveniers en verzamelaars. Maar iedereen die van planten houdt kan bij ons terecht!
Ons bezoeken
dat kan! Maar denk er dan alstublieft aan dat we een kwekerij zijn en geen tuincentrum. Daarom hebben we geen directe verkoop of tijd om advies te verlenen. U kunt wel inspiratie opdoen, planten noteren en schriftelijk aanvragen voor een latere ophaaltermijn! Hartelijke groeten,
Mark en Anne Bulk
en team!P.S.: In onze CATALOGUS is een deel informatie over velen van onze planten te vinden en HIER vindt u alles over hoe u kunt bestellen. Raadpleeg ook onze VOORRAADLIJST PARTICULIEREN! In deze lijst staan alle beschikbare planten. Het is weliswaar een opsomming van namen, maar voor de geoefende tuinier, of voor degene die weet waar hij/zij naar op zoek is, wellicht gemakkelijker.